Hieronder de nieuwspagina zoals deze tot aan de dood van Johnny Hoes in gebruik was.

19 april, 94 jaar jong. Op mijn verjaardag ben ik samen met John Jr. wezen vissen. Verder heb ik mijn verjaardag gevierd samen met familie en dierbaren en heb ik ook nog een nieuwe single opgenomen en die zal vanaf nu ook verkrijgbaar zijn via de downloadshop van Telstar. De single heet `How do you do`. Verder wil ik iedereen bedanken voor de verjaardagsmailtjes die ik mocht ontvangen.

(Weert/Eindhoven, 13 januari 2011) Toen Johnny Hoes deze week de Telegraaf opensloeg viel de Koning van het Levenslied bijna uit zijn stoel bij het lezen van het artikel over blinde orgelman Bennie Volkert. Bennie was ineens opgepakt door vier politie agenten in Amsterdam.
Dit raakte Johnny enorm en om Bennie te steunen heeft Johnny Hoes spontaan een fantastische tekst geschreven op deze tragedie die er niet om liegt. Hij benaderde zijn volkszanger Stef Ekkel om het lied te zingen, omdat “niemand in Nederland dit beter kan en hij de beste levensliedzanger van ons land is”, aldus Johnny Hoes. “Hij beschikt over een sentimentele stem en is een geweldige vertolker.”
Stef Ekkel was meteen enthousiast en nam het liedje “De Blinde Orgelman” meteen op. “We zijn er met zijn allen overtuigd van de pijn en het onrecht wat Bennie is aangedaan verzacht wordt door het succes van dit eerbetoon aan deze sympathieke orgelman!” reageert Stef.
De single is vanaf deze week overal te downloaden.

Vrijdag 8 oktober stond er al weer een nieuw avontuur op stapel. Met John naar Marum in Groningen gereden om daar de Piratentoppers tijdens het Megapiraten Festival hun geweldige CD te overhandigen. Deze 3 toppers hebben heel veel van mijn nummers omgezet in gezellige medly's welke op geen enkel feest mogen ontbreken. Ook Willie Oosterhuis moet ik bedanken voor zijn tomeloze inzet voor het Nederlandse lied. Ook het publiek in Marum bedank ik uit de grond van mijn hart voor de geweldige ontvangst die mij ten deel viel. Gelukkig zijn er van dit spektakel nog wat foto's gemaakt, klik hier onder op de foto en bekijk de foto's.

Op 6 oktober kon ik aan Marjan Berger haar nieuwe CD overhandigen. Marjan ken ik al vanaf het begin van haar carriëre en ik ben blij dat ze weer terug is op het oude nest. Uiteraard schreef ik voor haar een aantal nummers op haar nieuwe CD maar de meeste kwamen toch van de hand en uit de pen van mijn zoon Adri-Jan. De CD van Marjan is vanaf 8 oktober te verkrijgen in de CD shops in Nederland, België zal uiteraard snel volgen.

 

1 september met John Jr. naar Rotterdam afgereisd om daar samen met Joke Bruijs het eerste boek over het leven van Jaap Valkhoff in ontvangst te nemen. Jaap Valkhoff herinner ik als een veelzijdig componist, arrangeur, tekstschrijver, zanger en entertainer pur sang. Voor de liefhebber van het Nederlandstalige levenslied is het boek (Diep in mijn hart) zeker een aanrader. Meer informatie is te vinden op de website www.jaapvalkhoff.nl

 

30 augustus kwamen er mensen van het TV-Progamma "Man bijt hond" langs in de studio samen met Wiljo Hooijmans uit Den Dungen. Wiljo is een groot fan van "De zangeres zonder naam" en het was altijd zijn droom om een keer de studio te bezoeken waar het allemaal plaats gevonden had. De uitzendingen met Wiljo kunt u vanaf begin oktober zien.

25 augustus was Gotthilf Fischer, die door de door hem opgerichte Fischer-Chöre bekend is geworden bij ons op bezoek. Ook Marjan Berger was in de studio vanwege haar nieuwe CD.

18 augustus zijn Marjan en Arnold, "Het IJsselduo" bij me op bezoek geweest. We hebben leuk zitten praten over het Nederlandse lied.

Op 11 juni ben ik samen met mijn zoon John afgereisd naar het gezellige Raalte in Overijssel. Ik was gevraagd om daar aanwezig te zijn bij de boekpresentatie van Willie Oosterhuis, een mede strijder voor het Nederlandstalige lied. Al eerder had ik een voorwoord geschreven dus ik was heel benieuwd hoe het boek eruit zag. De warme ontvangst en het spontane applaus van de aanwezige gasten deed mijn vermoeidheid van de lange reis als sneeuw voor de zon verdwijnen. Piratenkoning Jannes ontving uit handen van zijn vriend Willie het eerste exemplaar. De presentatie werd afgesloten met de laatste ontdekking van Willie, "De Piratentoppers". Dit supertrio brengt medly's van vele nummers die in het verleden bij Telstar zijn uitgebracht, binnenkort vertrekken ze naar Zuid-Afrika om daar de fans van Oranje te vermaken.

Klik op de foto voor een impressie van de avond.

Mijn verjaardagsfeest 19 april was geweldig, alle vrienden, familie en collega artiesten bedankt.

Klik op de foto voor een fotoimpressie.

Alexander Pechtold neemt de eerste CD in ontvangst van de CD "Vergeten Liedjes" van de Zangeres zonder Naam uit handen van Johnny Hoes. 15 nog niet eerder uitgebrachte liedjes verschenen op het Telstar/T2 label en verkrijgbaar via de CD shop. Een must voor iedere fan van de Zangeres Zonder Naam. Vele artiesten waren aanwezig, de huidige koningin van het levenslied "Marianne Weber", "Eddy Wally" maar ook Koos Alberts, de Piratentoppers, Conny Vink, Ria Valk en vele anderen. De CD is nu te downloaden in onze downloadshop.

Ben Holthuis (Story) presenteerde gelijktijdig zijn boek "Sterven zonder naam" met daarin het verhaal hoe het Mary Servaes vergaan is na haar afscheid. Ben vertelt hierin het verhaal van list en bedrog van naaste medewerkers van de Zangeres. Ook gaat hij in op de vraag waar de miljoenen gebleven zijn, de veiling van haar meubelen enz. enz. Dit boek is verkrijgbaar bij alle boekhandels van Nederland.

Sandra van SBS6 Shownieuws interviewt mij op 6 januari 2009 over de nieuwe CD van de Zangeres zonder naam die binnenkort uitkomt. Op deze CD een groot aantal "Vergeten liedjes" die nooit eerder op CD zijn verschenen. Met het sorteren van ons archief kwamen deze nummers te voorschijn. Binnenkort meer over deze unieke CD.

Nu bij en via onze collega's van Berk Music verkrijgbaar de single "De Smokkelaar".

Collega Stef Ekkel was speciaal naar Weert gekomen voor de opnames van "De Smokkelaar" clip.

Na binnengekomen te zijn op 82 in de top 100 is de single in de 2e week doorgestegen naar 49.

Update: De single stijgt in de derde week naar nummer 15 in de top 100. Ook in de diverse andere landelijke hitlijsten is de single in de hoogste regionen terug te vinden.

Stem vanaf nu op uw favoriete levensliedartiest en maak kans op een exclusief levensliedpakket! Kijk op www.weekvanhetlevenslied.nl.

Naast de poll is er een speciale Week van het Levenslied-programmering samengesteld door het digitale kanaal Geschiedenis 24. En vergeet ook niet te kijken naar de Plaats van Herinnering over de Zangeres Zonder Naam!

Let op: de poll sluit op 24 september. De uitslag wordt om 17 uur bekend gemaakt op: www.weekvanhetlevenslied.nl.

Erik Mesie begon heel lang geleden alweer bij mij in de studio met "Toontje Lager".

Nu jaren later heeft hij samen met Peter Groot Kormelink van de Jazzpolitie en Bert Heerink van de rockband VandenBerg een schitterende single gemaakt.Heeren van Oranje noemen de heren zich en Made in Holland is een geweldig nummer.

Het is heel leuk dat deze single uitkomt op ons Starletlabel.

Op 1 mei ben ik naar Kasterlee in België afgereisd om daar aan Ive Rénaarts de eerste CD van zijn album "12 maal anders" uit te reiken. Leuk hieraan was dat Ive een ontdekking is van Eddy Wally en er veel raakvlakken zijn tussen deze 2 artiesten. Net als Eddy heeft Ive een duidelijke stem en na wat ik gisteren live gezien en gehoord heb van Ive ligt ook het publiek bij Ive aan de voeten. Speciaal voor Ive had ik Eddy Wally gebeld en gevraagd om ook nog even naar Kastelee te komen en om half 1 was het dan zover, we onderbraken het optreden van Ive en we maakten live mee dat Ive dit niet verwacht had. Eddy zong zijn grootste hits en iedereen genoot. Hoe lang het duurt weet ik niet maar dat er een dag komt dat heel België Ive zal kennen die komt er.

© Foto's TJ-Unlimited

De TV opnames voor het TV-Gelderland programma met Emile Hartkamp zijn weer achter de rug en zullen binnenkort worden uitgezonden. Het was een vermoeiende maar zeer leuke dag, Eddy Wally en Ronnie Tober waren er ook dus een heleboel oude verhalen op kunnen halen.

© Foto's TJ-Unlimited

8 oktober was een drukke dag. Ben Holthuis van de Story kwam langs voor een interview wat binnenkort in zijn blad zal verschijnen. Toen kwam mijn grote fan Jan Schot met zijn Ivanka langs om te praten over alles wat hij verzameld heeft door de jaren heen. Van Jan was ik echt onder de indruk, hij zong zelfs liedjes waarvan ik niet eens meer wist dat ik ze geschreven had, het was een fijne ontmoeting en de dropjes waren lekker. Daarna was het Wendy die langskwam om een nummer te beluisteren wat ik voor haar geschreven heb en wat wij binnenkort op ons Starlet label zullen uitbrengen. Tussendoor ook nog even met Liesbeth op de foto voor de Story. Kortom goed druk geweest!

©Foto's: Johnny Hoes - Telstar Music Weert

Nieuwe single Koos Alberts uitgereikt.

Erasmusprijs: 4 september 2008 mocht ik in mijn geboortestad de Erasmusprijs van de stad Rotterdam in ontvangst nemen. Een grote verrassing omdat niemand mij iets verteld had. Ik wil hier iedereen bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt, in het bijzonder de mensen van WATT, geweldig gedaan! Willen jullie foto's zien van de avond klik dan hieronder op mijn foto.

Nieuws over ons Starlet label.. 2 nieuwe singles deze maand op ons Starlet label. Wilma Fieten met de single "Laat ze maar fluiten" met als B-kant "Waar is die vent" waar ik de muziek voor schreef. Op onderstaande foto Ive Rénaarts uit België die mij het eerste exemplaar aanbood van zijn single "Vive la vie". Leuk om te melden is dat op de B-kant het nummer "Morgen" staat met muziek van Jacques Herb. Met Ive gaan we een full CD opnemen die in maart/april 2009 het levenslicht zal zien.

Voor meer informatie kijk je op onze Starlet website.

Volgens gegevens van de Stiching Kijkonderzoek heeft de documentaire "Och was ik maar" 325.000 kijkers getrokken. Het aantal bezoekers aan onze website's was daarna nog nooit zo hoog. De website van Johnny Hoes werd door 544 bezoekers aangeklikt en de website van Telstar 175 keer. Ook de website van Starlet Music bereikte een record met maar liefst 104 hits.
Op 11 februari zal de voorpremiere zijn van de Johnny Hoes documentaire 'Och was ik maar' in Paradiso in Amsterdam. Naast de vertoning van de door Hans Heijnen (winnaar Gouden Kalf) geregiseerde film staan er ook diverse optredens op het programma. Onder voorbehoud zullen optreden Jacques Herb, Ellen ten Damme, Eric Mesie (Toontje Lager) Eddy Wally, Thomas Berge en uiteraard zal ook Johnny Hoes zelf nog van zich laten horen. Grote kans dat Johnny Hoes zijn duetten met Ellen en Thomas ten gehore zal brengen. Als uitsmijter staat de nieuwe superact van Telstar Sjonnie Wiener & de Schnietsels op het programma. Meer informatie over het bestellen van kaarten voor dit nu al legendarische gebeuren vindt u op www.thealternative.nl

Arne,

"ALS MIJN HAND KON REIKEN TOT AAN DE HEMEL, HAALDE IK JE TERUG"

Johnny Hoes

Op 22 december ontving ik de Platina Ster in het Gelredome in Arnhem. Helaas kon ik zelf vanwege vakantie in het buitenland niet aanwezig zijn. Via een videoboodschap op de grote schermen in het Gelredome was ik er toch een beetje bij. Willy Oosterhuis maakte de uitslag bekend en Jannes nam de prijs voor mij in ontvangst. Deze prijs zegt mij heel veel omdat het een publieksprijs is en ik bedank dan ook alle bezoekers van STERREN.NL en HET MEGAPIRATENFESTIVAL voor deze eer.

Weer lekker ouderwets in de studio bezig met de opnames voor een nieuwe CD.

Dat Johnny Hoes afgelopen 19 april zijn 90e verjaardag vierde is beslist niet ongemerkt voorbij gegaan. De grote verrassing was wel dat hij door de burgemeester van Weert de penning van verdiensten voor de stad Weert kreeg opgespeld. Ook mede hierdoor was de media-aandacht bijzonder groot, tot het NOS- journaal toe. Ook de kranten hebben bijzonder veel aandacht besteed aan de jarige job, o.a. artikelen in De Limburger, het Algemeen Dagblad en het interview met de Telegraaf komt nog. Het enige dat nog ontbrak was een volledig nieuw album en dat komt er nu. Een pracht van een CD met deze keer bijzonder veel duetten, o.a. met Marianne Weber, Ellen ten Damme, Jacques Herb en last but nog least Thomas Berge. Ook Johnny Hoes zelf is bijzonder trots op dit album.

Wilt u deze CD downloaden klik dan op de foto van de CD hoes.

18 en 19 april waren drukke dagen voor Dhr. Hoes. Woensdag 18 april werd hij door de burgermeester van Weert in het zonnetje gezet en ontving uit zijn handen een oorkonde en de stadspenning van verdienste.

Donderdag 19 arpil werd Dhr. Hoes 90 jaar, een leeftijd om bij stil te staan. Eerst op de zaak een brunch en 's avonds een onvergeetelijke avond met familie, vrienden en naaste medewerkers. Klik hieronder op de foto voor een impressie van beide dagen.

Hieronder het interview zoals dit te lezen was in het AD van 16-04-2007. Op dit artikel berust copyright en is geplaatst na toestemming van het AD.

John weet waar de traan zit

Het gebouw van Telstar in Weert is nog altijd het zenuwcentrum van het volkse vaderlandse lied, ......de tempel van de tranentrekker waar de familie Hoes sinds mensenheugenis resideert. De neonletters op het pand ogen wat schamel, maar ze stralen nog altijd de grandeur van het machtige Hoes-imperium uit. Binnen is het rijke verleden van het platenlabel tot in het kleinste detail geconserveerd: kamers gevuld met kleuren en geuren uit de jaren ’70 én de aanwezigheid van secretaresse Maaike Vlaanderen (62), al sinds 1969 in dienst bij de firma. De glorietijd, maar ook de donkere jaren ’80 waarin de fabriek moest sluiten en collega’s hun baan verloren - ze maakten het allemaal mee. Wat bleef is het legendarische slot van elke afspraak voor een interview met ‘meneer Hoes’: ,,De vlaai staat klaar.’’

Een lange gang op de eerste etage leidt naar de werkkamer van John Hoes. De wanden zijn geplamuurd met goud en platina. We zien trofeeën, die de Electronica’s, Doe Maar, Henk Wijngaard, Toontje Lager, de Zangeres zonder naam, de Heikrekels en de meester zelve voor Telstar in de wacht sleepten. Het was de tijd van ‘Vergeet het lied van eigen bodem niet’ en ‘De gezelligheid thuis, Telstar in huis’. John Hoes wordt donderdag 90 jaar, maar de geboren Katendrechter spuwt de ouderdom in het gezicht. Het gehoor is wat achteruitgegaan en de kwieke tred van toen heeft plaatsgemaakt voor bedachtzame stapjes, maar voor de rest straalt hij een intense levenslust uit. Die weerspiegelt in zijn ogen: pretknikkers die altijd alert zijn. Alleen als de persoonlijke drama’s in zijn leven ter sprake komen, dwalen ze naar een verre verte en schiet hij vol.

Het leven heeft John Hoes niet gespaard, als was hij zelf het dramatische personage in zijn eigen smartlap. Hij verloor zijn vrouw Jacqueline 22 jaar geleden aan kanker. Zijn dochter Jacqui bezweek op 60-jarige leeftijd aan dezelfde ziekte. Zijn andere dochter Caesarine leed aan ernstige depressies en maakte een einde haar leven. Ze was 43. Zakelijk kende John Hoes eveneens torenhoge toppen en diepe dalen. De rechtszaak van kleinkinderen die meenden dat zij de rechten op zijn liedjes bezaten, het vertrek van de Zangeres zonder Naam bij Telstar, het ijzige stilzwijgen van Doe Maar bij zijn jubileum. ,,Maar ik ben een optimist,’’ herpakt hij zich. ,,Mijn motto is: Wees kinderlijk, maar nooit kinderachtig. Ik bezit nog steeds de nieuwsgierigheid van een kleuter. Die houdt mij op de been.” Tegenwoordig slaat zoon Adri-Jan (59) de maat in het bedrijf, maar Hoes sr. rijdt nog vrijwel dagelijks van zijn woonplaats Knokke naar Weert. ,,Pa houdt mij scherp,’’ weet Adri-Jan. ,,Het is een voorrecht om met vader te mogen werken. Pa weet wat écht belangrijk is. Morgen kan zich hier ineens de nieuwe Frans Bauer of Jan Smit melden. Pa herkent dat talent. Ik bewonder het kind in hem. Op zijn enthousiasme, zijn onbevangenheid ben ik zó jaloers.’’ Telstar bezit een schat van inmiddels meer dan 30.000 (!) liedjes. Pronkstuk is nog altijd Och, was ik maar bij moeder thuis gebleven uit 1961, dat met ruim 450.000 exemplaren als de best verkochte Nederlandstalige single ooit geldt. Hoes bestreek het hele genre. Ook pikanterie ontbrak niet in het oeuvre. Het Sex alfabet (‘De E is van eikel een keiharde kwast/De F het flamoesje waar hij graag in past’) is op menig feest en partij nog altijd een topper. John Hoes: ,,Als je Hans Teeuwen hoort - neukspleet, hoerendoos - is dat gepermitteerd, want meneer is intellectueel, hè? Dan mag het. Wij maakten met Dikke Leo Schoorsteenvegen is mijn vak.’’ Hij zingt met pretoogjes: ,,Hup zei m’n simmetje, daar gaat ie weer, door de schoorsteen op en neer...’ Ha ha ha, een lol dat we hadden tijdens de opnamen.’’ Hoes vecht al zijn leven lang voor het Nederlandse lied. ,,Men spreekt er vaak met dedain over. Volks staat in dit land voor dom en onderontwikkeld. Ik zeg je: de man van de straat heeft meer verstand in z’n pink dan meneer de intellectueel. Bij Philips, waar ik producer was, nam ik met een Rotterdamse zangeres een plaatje op: ‘Uit welke hoerenkast heb je die opgeduikeld?’ Woedend was ik op die zogenaamd weldenkende elite. Ik verdedig me nooit. Als jongen verslond ik Tolstoj, Hemingway, Goethe en Schiller. In bed, met een zaklantaarn. Ik plunderde heel de bibliotheek leeg. Literatuur, heerlijk. Van Vondel onthield ik nooit zijn geboortedatum - wel zijn pandjeshuis en die ellende met zijn zoon. Dát was voor mij het échte leven.’’ De lach en de traan vechten in het werk van Hoes om voorrang. De geboren Rotterdammer (‘Toen ik begon werd er gezegd: ‘Je hebt een leuke stem om cokes te kloppen’) groeide op in de crisisjaren. Uitzichtloze armoede, drankmisbruik en werkloosheid legden het fundament voor de van emotie doortrokken smartlap, het hartverscheurende levenslied. De sfeer van het uitzichtloze bestaan, maar ook de ‘intense blijdschap van de bioscoop voor een duppie’ hechtte zich voor altijd in zijn ziel. De getalenteerde rechtsbuiten van het Rotterdamse COAL aan de Kromme Zandweg droomde van een carrière als voetballer. Lachend: ,,Maar het zat er niet in. Hard schot, geringe vaardigheid. Ir. Ad van Emmenes schreef destijds: ‘Johnny Hoes vergoedt met zijn enthousiasme veel wat hij aan techniek tekort komt’. En zo was het.’’ Als Stem des Volks bleek hij een begaafde vertolker van het lied des levens. Een zeemanshart, Ach vaderlief toe drink niet meer, Vader, waar is moeder gebleven en Op een zeemansgraf met de onvergetelijke regel ‘staan nooit geen rode rozen’. ,,Hoog Rotterdams,’’ gniffelt hij. ,,Ik schreef ze uit het hart. Ik weet waar de traan, de emotie, het verdriet zitten. Maar ook de troost en de hoop, hè.’’


Op zijn graf (‘Ik heb de leeftijd dat je daar over moet nadenken’) moet een reusachtige jukebox staan. ,,Dan kan iedereen een verzoeknummer draaien. Euro d’r in, dan zet ik na mijn dood ook nog om. En op mijn zerk? ‘Niets is onmogelijk voor hen die willen’. Want zo is het in dit leven.’’

Op 2e paasdag zal er een portret van mij uitgezonden worden op L1 dit ter ere van mijn 90ste verjaardag op 19 april. Afgelopen week zijn hiervoor de opnames geweest.
Het is al weer heel lang geleden dat ik begonnen ben met het geven van een kans aan nieuw talent. Van Normaal tot Toontje Lager, van Doe Maar tot Major Dundee en van de Zangeres zonder Naam tot Eddy Wally. Zoals het vroeger was zal het nooit meer worden maar toch geeft Telstar op een iets modernere manier nog steeds kans aan talent om zich aan het grote publiek te presenteren. Een nieuw geschreven nummer, een mooi arrangement, opname in een studio waar analoog en digitaal perfect op elkaar zijn afgestemd, CD persing, promotie en plugging. Kijk maar eens op de website van Starlet Music en ontdek hoe het door ons weer mogelijk wordt gemaakt.

Telstar Music brengt in de serie "Het beste van" 2 CD's uit van Johnny Hoes. Ook komt er dit jaar een kerstablum uit met de titel "Kerstfeest met Johnny Hoes". Meer informatie over deze albums kunt u op de website van Telstar vinden. www.telstar-music.nl

Het wordt dit jaar pas echt Kerst met de Kerstfeest CD van Johnny Hoes.

30 juli 2006 vierde Paul Severs zijn 40 jarig artiestenjubileum, namens Telstar waren Dhr. Hoes sr en jr afgereisd naar het altijd gezellige Bellingen om daar aan Paul zijn verdiende oorkonde voor 1 miljoen verkochte geluidsdragers te overhandigen.

Met dank aan Nadine de Cuyper voor de foto's.

19 april 2006 Johnny Hoes 89 jaar jong.

89 jaar betekent ook voor Dhr. Hoes gewoon naar de zaak om te werken, koffie drinken en gebak eten met de naaste medewerkers. Het grote feest wordt gevierd als de nieuwe CD uit komt. Ook TV Limburg en SBS Shownieuws kwamen even langs om de jarige te feliciteren en een bloemetje te overhandigen.

Foto's tj-unlimited

Duet Jantjes gitaar van Johnny Hoes en Thomas Berge binnen op 80 in de Nederlandstalige top 100.
Johnny druk bezig met nieuwe CD waarop een aantal duetten komen te staan met Thomas Berge, Ellen ten Damme, Marianne Weber en Jacques Herb.